112
Следвайте ни

Евакуираха 440 ученици заради пожар в Симеоновград

viber icon

Пожар в котелното на СУ „Св. Климент Охридски“ в Симеоновград лумнал днес. 440 ученици били изведени успешно от сградата.

Инцидентът станал в началото на първия учебен час. Два екипа на пожарната успели да овладеят огъня в помещението, в което е имало и 30 тона нафта.

Предполагаемата причина е техническа неизправност в горелката на единия от двата котела, Няма пострадали при инцидента.

Директорът на училището Теодорина Иванова обясни, че оповестителната система, монтирана м.г., е сигнализирала за порблема, а децата бъзро изведени. Те  дори не разбраха какво се случва. Отоплителната система се проверява за изправност всеки месец. До сега не са окнстатирани неизправности, допълни тя.

Днес след обяд застрахователитенаправили оглед, бе възстановено и електричеството в страдата. Утре децата  ще се обучават в електронна среда, но в сряда ще се върнат в училище, каза още Иванова.

 

  

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?