Следвайте ни

Ето вариантите да ни преброят в пандемията 

viber icon

Отложеното заради пандемията преброяване на населението и жилищния фонд,  започва в 0.00 часа на 7 т.м. 6 са вариантите това са стане в усложнената ситуация. Най- лесният и безопасният е да попълним анкетната  карта онлайн на сайта на НСИ. Това може да стане от 7 до 17 т.м. Вторият е да пуснем анкетьорите в дома си, за да ни преброят. Те тръгват от 18 септември. Трети вариант е да ни оставят картата и да я вземат, когато  я попълним. Ще бъде разкрит специален пункт, където също можем да оставим попълнените карти. Там е и мястото където, ако желаем, могат да ни преброят. Болните и карантинираните може да бъдат преброени по телефона. Това съобщи дни преди старта на преброяването началникът на хасковския отдел “Статистически изследвания” Светла Велева. 

Зам.-областният управител  Виолета Желева призова хората да използват онлайн варианта  и младите хора да преброят възрастните си родители. За целта трябва да се използва отделна електронна поща за различните домакинства и ,разбира се, личните данни на тези, които преброяваме, уточни Светла Велева. 

Тези, които ще изберат електронния вариант ще получат 15-цифрен код, който трябва да представят на анкетьорите, които ще дойдат на място до дома им.

Участието в преброяването е задължително. Той е от изключителна важност, за да се види състоянието на населението и жилищния фонд и е  база за проекти и разпределяне на финансов ресурс.

 

 

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

мамицата ви

мамицата ви

02.09.2021 | 14:44

аз не искам да съм бройка. бройте мангаалите дето се размножиха . българите се топят

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?