Следвайте ни

Ето в кои обекти Хасково влага 15.5 млн. лв. тази година 

viber icon

Инвестиционна програма за 15.5 млн. лв. залага в бюджета си за т.г. Община Хасково. Ето в кои обекти ще бъдат вложени те. 

Предвижда се и основен ремонт на стадион „Младост“. Той се очаква от доста дълго време, тъй като там тренират млади надежди на футбола и атлетиката. Сумата е 501 042 лв., очаква се работата да започне още през март. 

Още пари има в бюджета за спортни бази. С 1 315 463 лв. ще започне изграждането на спортен комплекс с басейни в бивши ученически работилници. 

Заложени са 200 000 лв. за ремонти на дворни пространства в училища, което да подобри условията в тях. Тази година започва  тотален ремонт на общежитието на Езиковата гимназия.  Сградата ще бъде напълно обновена, в нея ще бъдат вложени около 1.3 млн. лв.,  с които ще бъдат сменени дограмите, ще се ремонтират стаите, който ще бъдат със собствен санитарен възел. Ще се извършат редица други подобрения, така че тя  ще бъде по- удобна за учениците.

Над 1 млн. лв. ще бъдат вложени в реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа в града. И в този бюджет се залагат средства за водоснабдяване на с. Маслиново. Вторият етап ще струва 180 000 лв. Ремонти ще има в кв. „Хисаря“, където на ул. „Враца“ там ще се изгражда  канализация за 1 974 260 лв. За доизграждане на канализационна мрежа на кв. "Болярово" са заложени 294 560 лв.

Както съобщихме преди дни, с 1 млн. лв., отпуснати от държавата ще бъде извършена реконструкция на коритото на реката в западния й участък. 

Ще продължи и благоустрояването на междублокови пространства, за кfито ще бъдат отделени 573 710 лв.

В бюджета има средства за основен ремонт на Старата къща на чорбаджи Димитрак. През годината са планирани сериозни разходи за извършване на текущи ремонтни дейности на уличната инфраструктура и осигуряване на енергийно ефективно улично осветление. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?