25

Ето така изглеждат 2.1 млн. лева в евро, крони и паунда / видео 

Недекларирана валута с левова равностойност 2 118 831 лева откриха митничарите на Капитан Андреево“ при два отделни случая. 

В първия ден на 2023 г. на пункта пристига влекач с полуремарке с турска регистрация, пътуващ от  Нидерландия за Турция. По метода „анализ на риска“ камионът е селектиран за щателна митническа проверка, включително с рентгенова апаратура. Между декоративната кора зад леглото в шофьорската кабина и в задната стена са открити 9 полиетиленови плика с пачки норвежки крони и евро с различен номинал. Още два полиетиленови плика с пачки норвежки крони са открити и в пластмасов куфар за инструменти. Общото количество на откритата валута е 4 737 550 норвежки крони и 225 150 евро с обща левова равностойност 1 321 657 лева.

Другият случай е последните дни на миналата година. В товарен автомобил на път от Великобритания за Турция, зад метални алуминиеви профили, намиращи се в предната част на полуремаркето митничарите откриват пакети с пачки британски и шотландски паунда с различен номинал. Общото количество на откритата валута е 358 440 британски и 360 шотландски паунда с обща левова равностойност 797 174 лева

Шофьорите на товарните автомобили  – турски граждани, са привлечени като обвиняеми  с постановления на наблюдаващите прокурори. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?