Следвайте ни

Ето резултатите от вота при 100% обработени протоколи в Хасково

viber icon

Вероятно днес ЦИК ще обяви окончателните резултати от парламентарните избори в неделя и разпределението на 8-те мандата в Хасковска област. Ето резултатите, според 100 % обработени протоколи на РИК.

37.34 на сто от гласувалите са дали гласа си за коалицията ГЕРБ- СДС. ГЕРБ ще запази 3 мандата, колкото имаше и в предишното НС.

БСП за България е втора сила, но резултатът е незначително по- висок от този на новата партия „Има такъв народ“, която спечели 14.05 % от вота. Червените и хората на Слави ще имат по 1 мандат. В последния парламент БСП имаше 3-ма депутати. Следва ДПС, за движението вота си са дали 13.26 на от гласувалите и то печели 1 мандат, колкото имаше и до сега.

Демократична Българя печели 4.67 на от гласовете,  партията на Мая Манолова -4.28. Предстои да видим дали и двете ще получат мандат или  при окончателните резултати  още едно място ще получи БСП. 

Ето и вероятните депутати, според подредбата в листите и получените преференции. Делян Добрев, Георги Станков и Сашо Славов от ГЕРБ. Велизар Енчев от БСП за България,  Филип Станев от ИТН, Сезгин Мехмед от ДПС, Катя Панева от Демократична България и Минко Ангелов от Изправи се!Мутри вън.

От 229 544 избиратели в областта до урните в неделя ся отишли 114 728 или 49.98 на сто, което е прилична избирателна активност. 97.2 на сто пуснатите бюлетините са действителни. 19 849 са избирателите, предпочели да гласуват машинно. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?