25

Ето отличените учители, ученици и културни дейци  на Димитровград 

На тържествена церемония по повод 24 май Димитровград отличи най-изявените си учители, културни дейци и ученици. Традиционно за празника кметът Иво Димов и председателят на Общинския съвет  Гергана Кръстева връчиха най-високите отличия в областта на образованието и културата. 

Поздравления към присъстващите отправи и областният управител Катя Панева.

Носители на престижните почетни отличия „Учител на годината”  са Петрула Дончева за  „Цялостен принос за развитие  на образованието и престижа на Общината с дълготраен характер”. Тя е старши учител в начален етап на образование с 40 годишен стаж. 

Боряна Тренева е  „Учител на годината“ в направление „Предучилищно и училищно образование”. Тя е старши учител в ОУ „Пенчо Славейков”. Работи като учител от 35 години, от които 16 от т
Таня Ганева  е отличена в направление „Природо-математически науки”. Тя е  главен учител по физика и астрономия, и математика в Средно училище „Любен Каравелов”. 
 Тоска Стоилова получи отличие за „Цялостен принос за развитие  наобразованието и престижа на Общината с дълготраен характер”. Тя е  заместник-директор по учебната дейност и учител по математика в Основно училище „Пенчо Славейков” е дългогодишен преподавател с 37 годишен професионален опит. 
 Специалната награда на Община Димитровград „Деец на културата” за 2022 година получи Здравко Нейчев – художник, иконописец, творец в областта на сценичните и визуални изкуства.

Петима зрелостници също бяха отличени от кмета на общината Иво Димов с грамоти „За постигнати високи образователни успехи, издигане авторитета на училището и община Димитровград”. Това са : Виктория Станиславова Христова  - 12 клас от СУ "Любен Каравелов”. Носител на званието „Каравеловец на Випуск`2022”. Кремена Ангелова Христова  - 12 клас от ПГ "Проф.д-р Асен Златаров”. Носител на приза „Златаровец - 2022”. Петко Бориславов Билярски - 12 клас от ПЕГ "Д-р Иван Богоров”. Носител на званието „Ученик на 2022 година”. Иван Иванов Димитров  - 12 клас от ПМГ "Иван Вазов”. Носител на приза „Ученик – символ на гимназията”. Стоян Стоянов Георгиев - 12 клас от ПМГ "Иван Вазов”. Носител на приза „Ученик – символ на гимназията”.

Общоградското честване на Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност започна с шествие на училищата, водени от  Забавно-духов оркестър и деца от ОЦТИ "Галаксико" с букви от азбуката. Празничното шествие премина по централната пешеходна алеята и се отправи към сцената на пл.”България”. Там официалната церемония започна с химна на празника "Върви, народе възродени!" в съвместно изпълнение на хор "Славейковци" и Забовно-духов оркестър с диригент Георги Желев. Първокласниците  Антония Мандова и Константин Младенов от СУ „Любен Каравелов” поздравиха събралото се множество със рецитал на стихове. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Paula Fox

Paula Fox

24.05.2022 | 13:17

Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ cеkс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ->> https://ja.cat/id398062

Отговори
0 1

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?