25

Ето наградените от коледния конкурс на Община Хасково

Носителят на голямата награда на журито във фотоконкурса „Хасково-светла коледна приказка“ е Николай Попниколаев за „Коледни портрети“, а наградата на Кмета на Община Хасково спечели Кирил Пенев за панорамна снимка на Хасково.

Наградите бяха връчени днес. Авторите на най-красивите коледни снимки бяха провокирани от Община Хасково да изпратят свои творби от приказно украсени домове, офиси, търговски обекти и други. Фотоконкурсът се организира от Община Хасково, с подкрепата на фирма, която осигури част от наградите за победителите в конкурса, а журито, което оценяваше снимките е в състав: Славян Костов-председател и членове: Калина Петрова и Павел Данев. 

В конкурса участваха 25 автори с 61 снимки. „Избрах фотография, която привлече вниманието на много хора в социалните мрежи. Тя е на новия парк над ДНА, а авторът е уловил и момент от празничната заря в Хасково. Благодаря на Кирил Пенев за тази прекрасна фотография, както и на всички участници в конкурса за това, че с ентусиазъм приехте идеята ни“, каза при връчването на наградите Станислав Дечев. „Искахме всички заедно да се включим в украсата на града, за да изглежда Хасково още по-красив и празничен. Благодаря за усърдието и професионализма на всички. Вие надградихте позитивизма, с който тръгнахме към този конкурс, подкрепени от нашите партньори", каза още кметът Станислав Дечев. 

Десет награди бяха връчени в рамките на конкурса „Хасково-светла коледна приказка“: 

1. Наградата за най-много реакции във фейсбук безапелационно спечели „Коледната елха на 8 Б клас от ПГДС “Цар Иван Асен II“. 

2. Наградата за най-много реакции в инстаграм спечели Шукри Юсуф за неговата снимка „Коледни светлини“.

3. Наградата за най-красива украса на коледно дърво спечели Арменуи Печоян са снимката "28 години с любов създавана коледна приказка".  

4. Наградата за най-красива украса на градина или двор заслужи най-малкият участник в конкурса Берен Мюмюн, на 13 г., ученик от СУ „Васил Левски“ за снимката "Вълшебен свят от светлини".

5. Наградата за най-красива украса на сграда- офис, търговски обект, обществена сграда бе присъдена на „Неа Германика Хасково“.

6. Наградата за най-емоционална коледна снимка журито присъди на Тиана Божидарова Заркова.

7. Наградата за Коледен домашен любимец заслужи Ева-Мария Кирилова.  

8. Специалната награда на Дядо Коледа е за Ралица Димитрова. 

9. ГОЛЯМАТА НАГРАДА НА ЖУРИТО спечели Николай Попниколаев за трите му прекрасни коледни портрета.  

„Имаме идея как да доразвием този конкурс и се надяваме той да стане традиционен“, каза председателят на журито Славян Костов и обеща още фото-надпревари, които да провокират въображението и творчеството на младите хасковски фотографи.  
 
 
 
 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?