Следвайте ни

Ето кои са спортистите на 2020 г. на Димитровград 

viber icon

Община Димитровград награди за поредна година личности, допринесли за развитието на спорта. Специалните награди връчиха кметът Иво Димов и Тодор Тодоров, председател на ПК „Образование, младеж и спорт в Общинския съвет. В заседателната зала на общинската администрация при спазване на всички противоепидемични мерки своите отличия получиха най-изявените треньори и спортисти от Димитровград. 

Петър Ташев получи наградата за дългогодишен принос в областта на спорта в Димитровград. Повече от 30 години Петър Ташев отдава на волейбола в Димитровград. Благодарение на него се създава женският волейболен отбор в града, който достига до вицешампионска титла  на страната. Благодарение на спортната дейност  на Петър Ташев се поставя и началото на детско- юношестката школа във волейбола в града.

„Отбор на годината” стана мъжкият отбор по футбол на ФК „Димитровград-1947“. През изтеклата година отборът има 12 поредни мача без загуба, от които 8 победи и 4 равни мача. Футболистите на ФК „Димитровград-1947“ бележат забележителен ръст в класирането и от последно осемнадесето място в група „В”, отборът вече е четвърти в групата. Успехите идват след поемането на отбора от юни 2020г. от треньора Тодор Манев и помощника му Деян Динев. 

В категорията „Треньор на годината“ бе избран Салим Салим, СКБ „Димитровград”, а негови подгласници съответно на второ и трето място са Димитър Димов от СК „Младост“ и Гочо Гочев,СК „Бугари”. Възпитаниците и на тримата треньори достигат най-високите върхове в спортните надпревари и достойно отвоюват първите места в категориите си.

При „Спортист на годината“ във възрастта над 18г. и тримата наградени са от Спортен клуб по борба „Димитровград”, които през изтеклата година успяха да участват и да отвоюват първи места на републикански и международни шампионати. 

„Спортист на годината” за 2020г. е  Европейски вицешампион за кадети
Георги Иванов, които в момента е на подготовка в Белмекен и не можа да присъства, за да получи лично своята награда. Второто място заема Таня Тенева, класирала се единадесета при жените на Европейско първенство в Рим, Италия през февруари миналата година. Третият в категорията „Спортист на годината`2020” е Микяй Наим, постигнал тринадесето място на  Световната купа за мъже в Белград, Сърбия. Микяй също е на подготовка в спортната база в Белмекен, от името на тримата наградите получи техният треньор Салим Салим.

Единадесет деца от шест спортни клуба бяха отличени в категорията „Спортист на годината“  – направление „детско-юношески спорт”:

 

І място – Диана Сарафова – СК „Младост“;

ІІ място – Денис Наим - СКБ „Димитровград“ ; 

ІІІ място – Владимир Мандалов – СКБ „Димитровград“;

ІV място – Александър Вакрилов – СК „Младост“;

V място – Теодора Тодорова – СК „Бугари;

VІ място –Виктор Янков – СК „Младост;

VІІ място – Теодор Иванов – СК „Карате клуб Димитровград“;

VІІІ място – Рая Колева – СК „Булгари”;

ІХ място – Адриан Тракелов – СК „Фаворит“; 

Х място – Жаклин Василева – Борислава Янева- СК”Вапцаров” /двойка по бадминтон/.

Отличените се излъчват от комисия, след проведена анкета сред спортната общественост, съгласно реда на Наредба 42 за символиката, отличията и наградите на Община Димитровград. Освен купи и грамоти наградите имат и своя левова равностойност.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?