Следвайте ни

Ето какъв изолатор има симеоновградско училище 

viber icon

Цветен и уютен е дори изолаторът за ученици със съмнителни за Сovid-19 симптоми в симеоновградското начално училище „Отец Паисий“. За специалното помещение ще служи кабинетът по английски език. Тази учебна година учителят ще ходи по класовете, стаята, макар и току-що ремонтирана, ще е свободна, обяснява директорът на школото Светлана Стоева. 

Всяко училище трябва да има помещение, в което деца със симптоми да бъдат изолирани до пристигането на родителите, според указанията на МЗ и МОН. Искаме, ако се наложи стаята да се ползва, да не се стресират децата, допълва директорът.

Средищното училище, в което само след броени дни, ще влязат 220 деца, е напълно обновено. Най-впечатляващи са класните стаи, освежени от благотворителна фондация. Фототапети с приказни сюжети, природни забележителности и скрити послания, които тикат децата към красивото, са част от изненадите за новата учебна година.

Осигурили сме дезинфектанти, диспенсъри, подготвени сме за новите условия, при които ще започне учебната година, каза още Стоева. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?