25

Ето как ще се забавляват децата в Хасково и Димитровград днес 

Много забавления са подготвени за днешния 1 юни за децата в Хасково и Димитровград. 

Парк Кенана ще се превърне в дансинг. Там до езерото Община Хасково в партньорство с радио „Метроном“ и  DJ Pedro- Пешков организира „Празник на Детето. Празник на мира!“ .Каним всички деца и техните близки в парк Кенана от 17 часа, до езерото. Ще се учим да танцуваме заедно с нашите приятели от балет „Рона“, балет „Тангра“ и всички танцьори от клубове, състави и ансамбли от Хасково, казаха организаторите. 

От Кенана ще бъде отправено послание на мир с бели гълъби и балони. За децата ще има подаръци и изненади, много танци, усмивки и веселие.

От 11ч. на сцената в Градската градина  е постановката „Пеперудена магия“ на театър „Дани и Деси“. От  12,30 ч. е „Островът на късмета“ – детско шоу с изненади и награди с любимите актьори Силвия Предова и Янко Митев. 

В Димитровград във всички детски градини за малчуганите е подготвено празнично меню, в което задължително ще присъства и любимият на децата десерт - торта. За поредна година детските градини ще получат от кмета на общината  и разнообразни подаръци за групите, съобразени с потребностите на всяка отделна градина.  

Общоградския детски празник ще започне от 17.30 ч. на Централната алея. Много и разнообразни работилнички и активности очаква децата.  

Ще има още къща за сладолед, пъстри балони и рисунки върху лица. В  програма се включва и планетариумът. .Любопитковците ще имат възможност да се впуснат и в "Занимателна математика". За онези малчугани които харесват магията на театъра и киното с работилничката и играта "Стани актьор" ще се потопят в атмосферата на професионалната подготовка за сцената на един актьор под вещото ръководство на професионалисти. 

За най-малките е предвидена забавна интерактивна игра "Морско дъно", през която ще преминат през различни  вълнуващи приключения. Целта е децата да се забавляват, като през това време упражняват различни по вид движения в пространството и научат нещо ново. В непосредствена близост, в работилничка ще могат сами да си изработят и морски обитатели. С "Корабни пътешествия" техните каки и батковци ще открият вълнуващия свят в изработката и състезанието с кораби, където в шадравана на пл.Поезия членовете от клуба по "Корабомоделизъм" ще демонстрират възможностите на малките плавателни съдове. 

Танци, мотори и други атракции ще има още на площада. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?