Следвайте ни

ЕТ „Тано- Н. Траилов“ готви топлия обяд за 2.25 лв. на порция 

viber icon

2.25 лв. струва порцията топъл обяд, която от утре ще получават 1600 души от Община Хасково. Храната се приготвя от хасковския ЕТ „Тано- Николай Траилов“, който готви и за млечната кухня. Търговецът е спечелил обществената поръчка на общината за 567 000 лв. в конкуренция с още две фирми. Това са „Димови 1“ ООД от с. Динево и казанлъшко  „Йоги 5“ ЕООД. И тримата кандидати са предложили цена от 2.25  лв. за порция, но едноличният търговец е предпочетен, тъй като е предложил по- голям грамаж. Става въпрос за 10 грама повече от супата и основното ястие. В цената влиза и опаковката на храната. 

Както съобщихме 1600 души от града и селата ще получават всеки ден топла храна,  която включва супа, основно ястие, хляб и веднъж седмично десерт. Парите са от Оперативна програма за храни и /или основно материално подпомагане, а подкрепата е предназначена за  хора без доходи или с такива под линията на бедност. Лица, поставени под карантина, които нямат близки, както и граждани на социално подпомагане, за които е установена нужда от допълнителна подкрепа и в условията на извънредна епидемична обстановка, също получават топлия обяд. Три са пунктовете в града, в които ще се предоставя храната, има и по селата.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?