Следвайте ни

Емблеми на Хасково от картичките днес са в бурени

viber icon

Хасково винаги е бил град с много заведения. Днес обаче няма помен от блясъка на емблематични за близкото му минало ресторанти. Много пъти сме ви разказвали за злополучната съдба на ресторант „Кенана“, не по- добра е тази на други два в парка- „Дивото козле“ и ханче „Клокотница“, а те бяха на картички като емблема на Хасково навремето. Днес и двата са в частни ръце. 

Вижте този плакат от август 1973 г., когато авторът на този текст тъкмо се е родил, приканващ хасковлии на забавна вечер с много музика и танци. Преди 48 г. на ханче „Клокотница“ е кипял културно-развлекателен живот.  Някъде преди 20- на години обаче то, както и Козлето, започнаха да западат. Стана мръсна точка, казват хасковлии. А това означава място с проституция, наркотици, упадък. Днес сградата е тотално занемарена с неуместни подобрения. Дворът и фонтаните са обрасли с растителност. Наоколо е сметище, което показва че тук идват хора, съдейки по кенчетата енергийни напитки, спринцовките, презервативите и другата смет. 

Обектът се охранява, показва стикер на входната врата, има и камери. Какво ли виждат те?

Ресторант „Дивото козле“ бе друго любимо място за хасковлии и гостите на града. Скътаният  в  гората на Кенана ресторант бе изключително посещаван, но и той западна. След дългогодишни  съдебни битки между ползвател и общината, тя в крайна сметка си го върна. За да го продаде, за какво й е на община ресторант. Така през 2007 г. обектът бе купен за 140 000 лв. на търг от  фирма на бизнесмена Мехмет Атаман. Започна и строителство, но  от години на обекта нищо не се прави и не е ясна съдбата му. Какви са намеренията на собствениците не разбрахме, пък и си е тяхна работа. 

Днес и „Кенана“ тъне в мизерия след дългогодишни съдебни битки  между общината и собственика на ресторанта за територията около него. Бившето езеро е празно отдавна. Преди 2 г. млади хора искаха да го превърнат в атрактивно място за игра и отдих, но резултатът не особено впечатляващ. 

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

БАЙ ШИЛЕ

БАЙ ШИЛЕ

10.05.2021 | 22:29

НИКОЙ ДА НЕ СЕ ПРАВИ НА ИЗНЕНАДАН ! ГЛАДНИТЕ КУЧЕТА ОРЪФАХА ГРАДА ! ЕДНА ИЗТРИВАЛКА ПРЕД ВХОДНА ВРАТА СТАНА ХАСКОВО ! ОТ САМОТО НАЧАЛО НА ДЕМОКРАЦИЯТА САМО ГРАБАНЕ , РАЗРУШАВАНЕ , УНИЩОЖАВАНЕ И НИЩО ГРАДИВНО ! ХАСКОВО НЯМА НИЩО С КОЕТО ДА ТЕ ВПЕЧАТЛИ , ОСВЕН С ТОВА , ЧЕ АКО ИМАШ ВРЪЗКИ - ЩЕ РАБОТИШ , АКО НЯМАШ - МАЙКА ТИ ЖАЛНА ! БОГОРОДИЦАТА ГЛЕДА ОТ ВИСОКО И СЕ ЧУДИ КАКВО СТАВА ? НИЩО , НИЩО НЕ СТАВА !

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?