Следвайте ни

Елисавета Георгиева е новият главен архитект на община Димитровгра

viber icon

Елисавета Георгиева е новият главен архитект на община Димитровград от днес.  Арх. Георгиева е специалист с 25- годишна практика в инвестиционното проектиране и устройственото планиране. От 2008 г. е в състава на Eкспертния съвет по устройство на територията в  Димитровград. Нейни авторски проектни решения са едни от най-любимите и разпознаваеми места в Димитровград и Хасково. Сред по-значимите й проекти са: рехабилитацията и реконструкцията на подхода към монумент "Св. Богородица", модернизацията и паркоустройството на парк "Ямача" и "Градската градина" в Хасково; благоустрояването на парк "Марица" в Димитровград, облагородяване на парк "Н.Й.Вапцаров", Музея на тракийското изкуство в с. Александрово, модернизацията и реконструкцията на спортен комплекс "Младост" в Хасково, обновяване и модернизация на детски градини, както и много други обществени, промишлени и жилищни сгради.

Родена е в Димитровград. Основното си образование е завършила в СУ „Любен Каравелов“ гр. Димитровград, а средното в Математическа гимназия l  Хасково.

През 1996 г. придобива магистърска степен по специалност „Архитектура" в Университет по архитектура, строителство и геодезия, гр. София. От 2004 година е член на Камара на архитектите в България с пълна проектантска правоспособност. 

След дипломирането си постъпва като проектант-архитект в ЕТД “ТЕПРО”, което е правоприемник на Проектантската организация в гр. Хасково.

След 2001 година проектира като архитект на свободна практика. През 2004 година заедно със съпруга си инж. Георги Георгиев, който е инженер геодезист, основават проектантско студио „ВИТРАЖ“ ООД. 

Семейна е и е майка на три дъщери. По вероизповедание е православна християнка и е един от авторите и редакторите на сайта Християнство.бг.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?