Следвайте ни

Експерт от МК проверява сватбите в „Армира“

viber icon

Глоба заплашва Община Ивайловград заради сватбите във вила „Армира“. Вчера експерт от Министерството на културата започна проверка на документацията на администрацията, за да разбере кой и на какво основание е разрешил подобни събития там. Разрешение от МК не е искано. 

Информирани довериха, че няма решение на ОбС за сватби в „Армира“. Определената такса от 50 лв. касае изнесени ритуали, без да се посочва къде да са те.

Възможно е след проверките договорът, с който на общината бе предоставена вилата за 10- годишен период, да бъде прекратен. Паметникът на културата бе даден на администрацията безвъзмездно м.г., за да го стопанисва и развива местния туризъм. 

Прокуратурата също започна проверка след снимки на сватбари стъпили върху антични мозайки.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?