25
Следвайте ни

Екосанкции валят за частни лица и фирми в Хасковско 

viber icon

Екоинспекцията  в Хасково издаде 3 наказателни постановления за неизпълнение на дадени предписания на ТЕЦ „Марица- 3“ в Димитровград за 4000 лв., на ТЕЦ „Хасково“  за 2 500 лв. и на физическо лице от Хасково за 5000 лв.  На димитровградската централа е съставен и акт за неподдържане на необходимото качество на заустваните води в съответствие с условията на Комплексното разрешително. 

С 2 000 лв. е глобено физическо лице, също от Хасково за изгаряне на отпадъци. Наказателно постановление за 500 лв. е издадено на Винарска изба в землището на харманлийското село Коларово за осъществяване на дейност без приети по установения ред пречиствателни съоръжения. 

През декември инспекцията е извършила 69 проверки на 62 обекта. Дадени са 24 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са 5 акта, наложени са 2 санкции и са издадени 8 наказателни постановления на обща стойност 16 400 лв. Събраната сума от наказателни постановления, включително за предишни периоди е  1500 лв., съобщиха от РИОСВ- Хасково.

Димитровградчанин е глобен, защото не е регистрирал сив папагал в установения 14-дневен срок след придобиването му. Актове за реализация на инвестиционни предложения без проведена процедура по оценка за съвместимост са съставени на фирма от Свиленград и на физическо лице от София. 

Месопреработвателно предприятие в Хасково също е със санкция за изпускане на отпадни води, които не отговарят на индивидуалните емисионни ограничения от Разрешителните за заустване.

През декември на „Зеления“ телефон са постъпили 11 сигнала. В резултат на осъществения контрол е почистено нерегламентирано сметище в местност „Казала“ край с.Брягово  замърсени участъци от магистрала „Марица“.  

През месеца експертите на екоинспекцията са процедирали 107 становища  за оценка на съвместимостта на планове, програми и проекти, и инвестиционни предложения във връзка с провеждане на процедури по Закона за биологичното разнообразие.

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?