Следвайте ни

Екоинспекцията глоби три предприятия за нарушения

viber icon

 Наказателни постановления за нередности на три предприятия в Хасковска област са издадени през миналия месец, съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ).

С 500 лв. е глобен завод за автомобилни кабелни инсталации в Димитровград заради неподдържане в техническа и експлоатационна изправност на пречиствателна станция за отпадъчни води. С 200 лв. в същата община е санкционирана месопреработвателна фирма заради неизвършване на собствени периодични измервания. Текуща санкция е наложена на шивашка фирма в Харманли заради замърсяване над допустимите норми с въглероден оксид.

За отчетения месец от РИОСВ са извършили 112 проверки на 102 обекта. Дадени са 50 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Издадени са 2 наказателни постановления за 700 лв. и е наложена една санкция за 221 лв. Събраната сума от наказателни постановления и глоби, включително за предишни периоди, е 34 404 лв. 

"През април са почистени 12 нерегламентирани сметища. На „зеления телефон“ са постъпили 10 сигнала, 4 от които са за бедстващи защитени птици", допълниха от екоинспекцията.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?