Следвайте ни

Екипи от 7 области гасят пожара в Сакар, той не стихва

viber icon

Огнеборци от 7 области и 21 коли помагат на хасковските си колеги за  пожарът в Сакар, който не стихва. Съсредоточените тук екипи са от Габрово, София, Кърджали, Пловдив, Велико Търново и Пазарджик. Пламъците вече са обхванали над 50 000 декара площ от борова и широколистна гора, храсти и земеделска земя. Със стихията продължават да се борят пожарникари, служители на държавно лесничейство, военни, общински служители, местни хора и доброволци. 

Одобрено е искането от Министерството на отбраната за изпращане на хеликоптер, който да се включи в пожарогасенето. Той ще излети от летище Крумово и ще бъде включен в пожара в момента, в който метеорологичната обстановка позволи. Противопожарният хеликоптер ще гаси в райони, където теренът е непроходим за хора и наземна техника. Бедственото положение остава в сила до 11 август на територията на пет от общините в област Хасково.

Няма засегнати населени места. Периметърът около селата е обезопасен и няма опасност за жителите на село Присадец в община Тополовград, село Маточина в община Свиленград и село Варник в община Свиленград. Обстановката остава сложна поради силните пориви на вятъра, които правят овладяването на огъня изключително трудно.

Областният управител д-р Стефка Здравкова посети най- засегнатите от огъня райони. Тя е в непрекъсната връзка с всички институции, ангажирани с овладяването на стихията. На място е и директорът на Главна дирекция пожарна безопасност и защита на населението /ГДПБЗН/ главен комисар Николай Николов. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Василев

Василев

10.08.2020 | 13:48

На палатка и там да спят,и от там да следят ситуацията .Няма само пожарникарите во главе с Вълчев да спят по баирите.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?