Следвайте ни

Екипи дежурят в Динево, р. Харманлийска е под котата  

viber icon

За последните три денонощия в община Хасково са паднали около 100 литра на квадратен метър дъжд. Обстановката за сега е спокойна. Под наблюдение остава пътят за с. Динево и река Харманлийска, която минава през селото. Нивото й е малко под котата на преливане. Всички диги са здрави. Има разлив в ниската част, от който частично са засегнати площи в стопанския двор. Няма залети жилищни сгради или селскостопански постройки, в които се отглеждат животни, съобщиха от Общината.

Хората са спокойни, няма нарушение в електро и ВиК-захранването, увери заместник-кметът Динко Тенев, който заедно със секретаря на общината Пламен Лечев следи ситуацията в общината. Дежурните екипи на противопожарната служба и полицията остават да следят обстановката. Пътят Войводово – Орлово е проходим, въпреки голямото количество дъжд. 

В село Клокотница нивото на реката също се качи сериозно, но до излизане от коритото не се стигна. Всички язовири на територията на общината са под наблюдение. В Хасково на ул.“Дунав“, в участъка между бул. „Раковски“ и ул.“Булаир“, беше отворен за движение в 16 часа след обяд. Отводняването му отне няколко часа. Преминаващите от там шофьори трябва да бъдат внимателни, защото в най-ниската част на отсечката продължава да се събира вода. Тази нощ се очаква дъждовете да спрат. Температурите обаче ще паднат значително.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?