Следвайте ни

Едва по 300- 400 на ден се ваксинират срещу COVID-19 в Хасковска област 

viber icon

46 625 са общо поставените дози ваксина срещу  COVID-19 в Хасковска областта до момента, имунизирани са 20,69 % от хората в областта. Желаещите обаче намаляват, ако в началото на процеса се поставяха по 1000 дози на ден, сега са по 300-400, съобщи на заседание на кризисния щаб директорът на РЗИ- Хасково д-р Соня Димитрова.

Част от населението е преболедувало за втори или трети път Ковид-19, но тези случаи не са били регистрирани и изкривяват част от статистиката. За миналия месец положителните случаи в МБАЛ- Хасково са били около 10, съобщи директорът й д-р Георги Гелов.

Област Хасково се намира трайно в зелената зона на картата на разпространение на Ковид-19. През много от дните няма нито един болен. Днес до обяд има два нови случая, но като цяло се забелязва тенденция към намаляване на случаите, каза още д-р Соня Димитрова.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?