25

Едва 892 000 лв. в програмата на ВиК –Хасково за т.г., не стигат за всички ремонти 

Едва 892 000 лв. са заложените средства в инвестиционната програма на ВиК – Хасково за тази година. Средствата са разпределени пропорционално на дяловете на общините.  Те не са достатъчни , за да се направят всички необходими ремонти по мрежата. Това съобщи главният инженер на водното дружество, което е единствен оператор в областта, инж. Никола Каракехайов. 

На извънредно заседание на Общото събрание на Асоциация ВиК бе приета Подробната инвестиционна програма за 2022 г. на ВиК- Хасково. 

В момента тече процедурата по Регионалните прединвестиционни проучвания (РПИП), за да има възможност да се използват и европейски средства, каза още инж. Каракехайов.  Надявам се, че кметовете участват активно при изготвянето на тези прединвестиционни проучвания. Ситуацията е трудна към момента, но трябва да направим всичко възможно, за да намалим загубите на вода по мрежата, посочи областният управител Катя Панева.

На заседанието стана ясно, че работещите в димитровградското ВиК, което се вля в хасковското, са  запазили работните си места, а  досегашният управител е ръководител на звеното. 

На срещата бяха поставени и проблемите на селата Поляново, Брягово, Александрово и Константиново. В последното село през лятото са продължително време без вода. 

В Стамболово имаме проблем с наводняване на кладенци от река Арда, които снабдяват много населени места. Проблемът може да се задълбочи и да се стигне до заливане на трафопостове и елтабла. Затова трябва да се вземат мерки, заяви заместник-кметът на Стамболово Ибрам Тахир, като обясни, че са  сигнализирани ВиК и Басейнова дирекция.

В заседанието участваха представители на общините Димитровград, Свиленград, Стамболово, Харманли и Хасково, които заедно с държавата събраха 88% от гласовете и бе осигурен необходимият кворум. 

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?