Следвайте ни

Едва 18 % е заетостта на бежанския център в Харманли 

viber icon

Има ръст на лицата, потърсили закрила през последния месец, но центровете за настаняване съвсем не са пълни, особено този в Харманли. Това показва предоставената ни от Държавната агенция за бежанците справка, след като политици заговориха за бежански натиск. 

От 1 до 28 юли потърсилите закрила са 715 души, а през юни са били 579. Увеличението е характерно за топлите месеци от годината. През май чужденците потърсили закрила са били 286, през април- 564, през януари -340, показват още предоставени ни данни.

В трите центъра към ДАБ- тези в Харманли, в столицата и Баня, в момента има общо 1036, което е далеч под капацитета им. В Харманли той е запълнен една на 18 % и на практика там има най- малко хора. Центровете в София и Баня са пълни съответно на 25 и 44 на сто. Най- много са хората от Афганистан, следват Сирия и Ирак. 

Както съобщиха вчера, в транзитния  център в Пъстрогор няма настанени.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

* *

* *

29.07.2021 | 09:41

Половината от бежанците в Харманли живеят на външни адреси. Общо в Хасковска област има около 2 000 мигранти.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?