Следвайте ни

Едва 10 % са ваксинираните в Хасковска област 

viber icon

Въпреки зелените коридори, едва 10 на сто от хората в Хасковска област са ваксинирани срещу COVID-19. Според данните на националната информационна система на МЗ, хората, получили първа доза са 22 271. Населението на областта е 223 625 души. Част от него  са деца, които поне за сега не са предвидени за имунизация срещу ковид, но въпреки това процентът е малък. Получилите втората доза са 5586.

Едва 3 са поставените дози за последните 24 часа, което обезсмисля труда на екипите, чакащи желаещи ваксината.

Добрата новина е, че продължават да намаляват новите случаи с инфекцията и за последното денонощие в областта те са 9, съобщиха от областния щаб. Трима са починалите, те са на възраст от 64 до 79 години. Пациентите, които се лекуват в болници, са 156. Това е двойно по- малко от капацитета на ковид отделенията в областта.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?