112

Движение „Българско семейство“ с благородна кауза за детски лечебен център в Хасково

Благотворителен концерт в Хасково ще събира средства за апаратура за Центъра за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания.  Благородната  инициатива е на Движение "Българско семейство".

Концертът ще се състои на 22  юни - сряда, от 19 часа на площадка „Спартак“. 

„Основната  цел на кампанията е купуването на апаратура за рехабилитация, която е изключително необходима в здравното заведение“, коментира педагогът Габриела Милкова. 

От февруари до края на декември м.г. през центъра, който е регистриран по Закона за лечебните заведения, преминали 54 деца. „Сега записаните са 66. Те са от общините Хасково, Димитровград, Харманли и Минерални бани. Грижите за тях са напълно безплатни. Предлаганите услуги са почасови и мобилни“, сподели директорът на Центъра д-р Соня Димитрова. Тя допълни, че новата апаратура ще помогне за разширяване на дейностите на лечебното заведение. 

В концерта под мотото "Вяра, традиции, род, родина" участие ще вземат Вокална група "Южняче", Детски танцов състав "Южняче", Ансамбъл "Хасково", Фолклорен ансамбъл "Златна Тракия", Фолклорен клуб "Славяни", Школа за народно пеене "Зора Зорничка", Мажоретен състав към "Младежи център" -  Хасково, изпълнителите Донна Латева, Рая Желева и Теодор Батуров и рокгрупата "Хангар 42". Входът е с покани, които са по 5 лева. Те ще бъдат предлагани и пред входовете на площадката.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?