112

Две общини с актове от РИОСВ-Хасково за непочистени сметища

За неизпълнение на предписания за почистване на сметища са съставени два акта на община Симеоновград и един на община Хасково, съобщиха от РИОСВ. 

През февруари в областите Хасково и Кърджали са почистени 14 нерегламентирани сметища. В същия период са извършени 108 проверки. Дадени са 44 предписания за отстраняване на установени нарушения или за изпълнение на екологични изисквания. За констатирани административни нарушения на екологичното законодателство са съставени 7 акта.

За извършване на дейност без изградени пречиствателни съоръжения на дружеството, експлоатиращо канализационните системи на градовете Харманли, Любимец и Симеоновград са съставени 3 акта по Закона за водите.

Съставен е акт на фирма от Харманли за неизпълнение на предписание за подаване на заявление в Басейнова дирекция "Източнобеломорски район" – Пловдив и провеждане на процедура по издаване на разрешително за заустване от обекта й винарска изба на разклона за харманлийското село Коларово.

През месеца не са издавани наказателни постановления. Наложена е една еднократна санкция по Закона за опазване на околната среда в размер на 1931 лв. на дружеството, експлоатиращо ГПСОВ – Димитровград. Причината е изпускане на отпадни води, чиято средноаритметичната стойност от пробите за 2022 г. от 2,37 мг/дм3 за показател общ фосфор превишава ИЕО от 2 мг/дм3 в разрешителното за заустване.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?