Следвайте ни

Две млади дами почти утроиха парите за Георги

viber icon

Електронен базар събра за лечението на момчето повече средства дори от дарените вместо цветя в първия учебен ден. А организаторките се заричат: „Нека оздравее, ще продължим да му помагаме!“.


Две млади пазарджиклийки направиха нещо, смятано за непостижимо - само за броени дни утроиха сумата по дарителската сметка на 18-годишния Георги Арнаудов, нуждаещ се от пари за лечение от Сарком на Юинг. След като в първия учебен ден инициативата „Дарение вместо букет“ успя да събере около 33 000 лева, организираният от Мирослава Казакова и Магдалена Тончева електронен базар във Фейсбук пожъна невероятен успех - постъпленията вече са почти 90 000 лева, буквално за дни. Виртуалната разпродажба обедини хиляди хора от Пазарджик и не само около нещо наистина смислено и красиво - едно младо момче да върне здравето си.


„Първия ден бях разочарована, защото нямаше никаква активност, разказва Мирослава Казакова, която първоначално сама прави и администрира групата в социалната мрежа. После обаче нещата потръгнаха, групата бързо стана много силна, много хора се палеха по идеята и искаха да помагат“.


Доскоро Мирослава и Георги били просто бегли познати. Днес младата жена категорично заявява: „Възхищавам му са за това как приема всичко с усмивка. Искам само той да оздравее, да продължава да е така пословично борбен и ведър, а ние ще продължаваме да му помагаме с каквото можем!“.


„Честно казано, сме много доволни от резултата до момента, казва Магдалена Тончева. Мнозина даряват и без да искат покупка - заради самото добро. При Георги нещата се случват много добре, парите се събират много бързо. Сумата е вече близо 90 000 лева, променя се със секунди! За няма и четири дни се покачи с близо 40 000 лева!“.


В момента тече и организация за базар на открито в подкрепа на Георги. Събитието ще бъде на 19-ия му рожден ден - 10 октомври, с благотворителен концерт на „Чудесия“.


Сумата, необходима за лечение в Германия, е 300 000 лева.

Дарения за терапията се събират още в банкова сметка и чрез PayPal - paypal.me/georgiarnudov.


Дарителска сметка в лева:
РАЙФАЙЗЕНБАНК
IBAN: BG72RZBB91551011086230
BIC: RZBBBGSF
Георги Йорданов Арнаудов

Дора Цветкова

Дора Цветкова

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Дора Цветкова е завършила Българска филология в ПУ "П. Хилендарски" през 2000 г. Междувременно работи като учител в различни учебни заведения и специализира "Управление на малка фирма" към Центъра за пазарна икономика в Пловдив. През 2000 г. започва работа в медийния сектор – в. "Новини в цени" и "Знаме". От 2011 г. е в екипа на "Пазарджишка Марица".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще подарите на любимата жена?