Следвайте ни

Две двойки ще получат 4500 лв. за инвитро 

Парите са от кампаниите на областния управител и фондация "Искам бебе"

viber icon

Две двойки ще получат по 4 500 лв. за инвитро процедури от фондация „Искам бебе“. Това са Николина Недялкова Митрева и партньорът й Георги Делчев Георгиев от Книжовник , и Цоньо Николаев Цонев от Хасково. 

Парите бяха събрани от благотворителни кампании под шапката на областна администрация. Днес в присъствието на нотариус бяха определени печелившите, те научиха от създателя на  фондацията Радина Велчева, която им се обади, за да им съобщи новината. 

6 са двойките кандидатствали за подкрепата, само две обаче са отговаряли на условията. 2 имат право да получат помощ от държавния фонд за инвитро, а не са знаели. Държавата заделя 20 млн. за това, а една жена има право на 4 опита, коментира Велчева, която днес се срещна с тях, за да ги насочи. Една  двойка не е от хасковска област, а друга не е избрала клиника за процедурата. 

Да получат подкрепата са пожелали и други двойки, но не искали да бъдат публично обявени. Явно все още има хора, които не успяват да се преборят с обществените предразсъдъци. 

Първите бебета, родени с помощта на фондацията „Искам бебе“, са хасковлийчета. Това са близнаците Николета и Слави, родени през 2008 г. Днес родителите им са доброволци и помагат, за да има повече деца, каза още  Велчева. 

Основен проблем за  зачеването е възрастта. Двойките, които се обръщат към нас за помощ, обикновено са на възраст 35- 48 г, сподели още Велчева.  

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде ще посрещнете Великден?