112

Двамата с дрогата за 544 бона от Клокотница остават за постоянно в следствените килии

Стойчо помогнал на Николай да разтоварят марихуаната, изключил охранителни камери, за да няма записи, твърдят разследващите

Обвинените за притежаване с разпространение на марихуана за 544 000 лв. Николай Колев (49 г.) от с. Горски извор и хасковлията  Стойчо Бонев (44 г.) остават за постоянно в следствения арест. Окръжният съд уважи днес искането на прокуратурата за определяне на най-тежките мерки за неотклонение по случая с откритите в автосервиза в с. Клокотница 27.2 кг наркотик.

„Стойчо не знаеше за какво става въпрос, аз оставих при него тези неща“, каза в съдебната зала Колев. Той, Бонев и защитниците им помолиха за по-леките мерки „домашен арест“. В залата на Темида стана ясно още, че Колев донесъл до сервиза 4 чувала, които Бонев му помогнал да пренесат. При преместването им, според разследващите, Стойчо изключил охранителните камери на автосервиза.

От пледоарията на държаното обвинение стана ясно още, че Николай и преди е осъжда за наркотици. Това станало през 2015 г., когато бил наказан 3 г. условно с 5-годишен изпитателен срок.

Задържаните под стража мъже могат да обжалват определението на окръжните магистрати в 3-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.    

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Мазгалов

Мазгалов

15.03.2024 | 08:27

Станали на по 45- 50г.без един ден трудов стаж. Не като тоя,разбира се или сходен по начина на правене на кинти.Така е по- лесно,но и старозагорския е близо.Това е част от младежта на прехода.Ех момчета,акълът ви не дойде!

Отговори
8 0

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?