112

Двама с обвинения за трафик на злато за 235 739 лева

Над 2.5 кг контрабандни златни накити за общо 235 739 лв. са открити при две проверки на леки колии, влизащи в страната от Турция през ГКПП Капитан Андреево. Двама българи са с повдигнати обвинения и са задържани с постановления за по 72 часа, съобщиха от Окръжна прокуратура и - Хасково Агенция „Митници“.

При първия случай на 31 юли кола с чужда регистрация пристигнала на пункта на път от Турция за България, управлявана от българска гражданка. В автомобила са пътували още трима наши сънародници.

В зоната за митнически контрол шофьорът и всички пътници обявили, че нямат нищо за деклариране. При последвалата проверка инспекторите открили в дамска раница  на задната седалка найлонов плик със златни бижутерски изделия.

Подобни пликове със златни бижута са намерени и в джобове на дрехите на тримата пътници в превозното средство при извършените лични прегледи. Те обяснили, че всички накити са собственост на единия от пътниците.

Установени са общо 977 грама бижутерски изделия, сред които пръстени, гривни, обеци. Според извършената експертиза от вещо лице, всички изделия са от 14-каратово злато - проба 585, на обща стойност 90 863.79 лева.

Други 1,557 кг контрабандни златни изделия на стойност 144 875.40 лв. са открити в лек автомобил. Колата, управлявана от български гражданин, е пристигнала на Капитан Андреево на 1 август на входящо трасе от Турция за България. Накитите били в личния багаж на водача.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?