112

Два модерни респиратора получи болницата в Димитровград

Два нови респиратора получи днес общинската МБАЛ „Св. Екатерина” в Димитровград. Модерното оборудване бе прието от кмета Иво Димов и от шефа на болницата д-р Алдин Карагьозов.

Респираторите, доставени в здравното заведение, са осигурени по проекта  за интелигентна медицина SMART MED, финансиран от програмата за трансгранично сътрудничество „Интеррег Гърция-България“. Стойността на двата апарата е общо 41 640 лв. с ДДС.

„Здравното заведение вече има един такъв респиратор, който се използва по време на пандемията и е изключително полезен за хората с дихателни проблеми. В рамките на същия проект се очаква МБАЛ да получи и 50 нови модерни болнични легла. В момента тече процедура и за ново лабораторно оборудване в болницата“, коментира кметът на Димитровград Иво Димов.

Димов обясни, че предстои общинската болница да получи и стерилизатор по същия проект. Този, с който разполага лечебното заведение е на 40 години. Управителят на МБАЛ “Св.Екатерина” д-р Карагьозов допълни, че в болницата се извършват усилени ремонтни дейности. Преустроен е първият етаж на входа от южния край, където вече има регистратура и триажен кабинет. Администрацията на болницата също ще бъде на ново място – в бившия ТЕЛК, който се премести в сградата на Детско отделение.

Пред болницата  се извършват ремонти. Обособен е подход за хора с увреждания и колички, нови парко места и тротоарни площи.

Както вече сме писали, по същата програма бяха купени и специализиран микробус, оборудван с медицинска апаратура, модерен рентгенов апарат, 5 пациентни монитора за продължително проследяване на основни витални параметри на възрастни, деца и новородени, както и нов автомобил за болницата. По същия проект МБАЛ в Димитровград ще получи също 50 легла, ново оборудване и система за комплектуване на болничната лаборатория, допълниха кметът и д-р Карагьозов. 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?