25

Духови оркестри от страната дефилират в Свиленград 

На 29 и 30 септември в Свиленград ще се проведе Фестивал на духовите оркестри. 

Събитието е посветено на 110 години от освобождението на Свиленград, част е от празничната програма на града и се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

Това е петото издание на фестивала. За първи път в него  участват Гвардейският представителен духов оркестър с диригент подп. Ради Радев, Представителният общински Духов оркестър и Младежки духов оркестър от Ловеч с диригент Тотко Рогашки и нашумелият Детски духов оркестър "Джуниър Бенд" при СУ "Ем. Станев" В.Търново с диригент Йордан Цветанов.

В програмата ще участват и вече познатите на свиленградската публика Представителен духов оркестър при Академия на МВР с диригент полковник Александър Иванов, Представителен духов оркестър на военно въздушните сили с диригент майор Михаил Младенов, Духов оркестър към Община Хасково с диригент Нели Ангелова и Забавно-духов оркестър Димитровград с диригент Митя Йорданов. Ще участват и домакините- Духов оркестър "Костадин Манов" и Детски духов оркестър- Свиленград с диригент Васил Василев. Ще видим и изпълнение на Мажоретния състав на Свиленград с треньори Иванка Миткова и Петя Карагьозова. 

Началото на събитието е в 17ч. с дефиле на оркестрите от Стария мост към Общинска Администрация, пред която ще бъдат и изпълненията на оркестрите.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?