112

ДСБ учреди областен дамски клуб в Хасково

Областен клуб ДСБ Жени бе учреден в Хасково. В състава на 5-членното ръководство са дами от Хасково, Димитровград, Харманли и Симеоновград. Председател е Радостина Георгиева. Тя е медицинска сестра и икономист от областния град. 

„Предстои в клуба да се включат и от Свиленград. Вратите му са отворени за всички активни дясномислещи дами от област Хасково, като не е задължително те да бъдат членове на ДСБ“, уточниха учредителите.

Сред приоритетите на местно ниво са подкрепа за майчинството и детското здраве, за деца в неравностойно положение, за социалното предприемачество, както и политики за дългосрочна грижа към възрастни и нуждаещи се от подкрепа.

Националният клуб на жените към ПП ДСБ е създаден през 2016 г. по инициатива на Националното ръководство и е с тематичен характер, национален обхват и специфични политики. Основната му цел е да работи за по-пълноценно и ефективно използване на потенциала и талантите на жените в политическия и обществен живот.

За постигане на своите цели клубът провежда активна международна дейност чрез сътрудничество с организации от Европа и си партнира с неправителствени организации, сдружения със сродна дейност, публични личности и граждани.

Националният клуб на жените към ДСБ работи активно с местните женски клубове, свързани с решаване на конкретни проблеми и регионални политики.

Предстои на 2 и 3 декември Областният клуб на ДСБ Жени - Хасково да се включи в инициативата на националния в София в подкрепа на украинските бежанци.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?