Следвайте ни

Дружелюбната вълчица отново обикаля Кенана 

viber icon

Дружелюбната вълчица отново обикаля Кенана, след като вчера успя да избяга от зоопарка, където бе настанена. 

Хасковлии, които спортуват и се разхождат в парка никак не се страхуват от среща с хищника, а новината за бягството й бе посрещната с радост. „Тя е игрива, не се страхува от хората и не проявява агресия.  Често съм я виждал, дори си има приятелче, с което играе, една немска овчарка“, разказа Георги Ванчев, който всяка сутрин е на Кенана. 

Екипи на „Екопрогрес“  отново се опитват да заловят  вълчицата, след като близо 3 месеца слагаха примамки в гората. За това време в общината  са получени над 60 сигнала за скитащото в парка диво животно. То бе заловено, но вчера сутринта успя да измами служителя, който го храни. Човекът се заиграл с дружелюбното животно, а то се промъкнало през отворената врата, прескочило оградата и изчезнало в гората. 

Днес управителят на „Екопрогрес“ Щерьо Янев, призова хората, въпреки липсата на агресия у вълчицата, да бъдат внимателни и да сигнализират ако я срещнат. Ако тя бъде заловена, ще бъде изпратена в център за диви животни. Не може да остане в зоопарка, тъй като няма документи. Така вълкът остава сам, след като женската, която му прави компания известно време, бе върната в старозагорския зоопарк.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?