Следвайте ни

Държавата даде 1.5 млн. лв. за Бабин пазар в Димитровград

Предвижда се застрояване на терен от 4436 кв.м, щу има надземен и подземен паркинг

Правителството отпусна 1 500 000 лева вчера за модернизацията на Бабин пазар в центъра на Димитровград.
Парите са осигурени от централния бюджет за 2017-а.  През юли т.г. бе обявена обществена поръчка от общината за милион и половина лева, без ДДС, за изготвяне на технически инвестиционен проект и строителство на нов зеленчуков пазар. След вчерашното решение на правителството през пролет избраният изпълнител ще може да започне работа.
Предвижда се застрояване на терен от 4436 кв.м, по който ще се изградят административна сграда, заведение за хранене надземен и подземен паркинг. Масите ще бъдат изместени на някогашната спортна площадка, като подземният паркинг ще е за търговците. Надземният ще е под формата на рибена кост с осигурено платно за движение на автомобили по средата. Дейностите трябва да приключат за 7 месеца, коментира за "Хасковска Марица" кметът на Димитровград Иво Димов.
"Това е своеобразен коледен подарък за жителите и за земеделските производители от общината”, допълни Димов. "Случилото се е пореден пример за доброто отношение на премиера Бойко Борисов и министрите към града ни. Проектът за модернизацията на тържището е изключително важен за Димитровград. Това място в момента е  язва в сърцето на града ни. Сегашната постройка не е пригодена за търговия на открито и създава само неудобства", каза още градоначалникът./Марица

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (0)

Анкета

С какво се топлите тази зима?