Дядо Коледа се качва на Родопската теснолинейка

Подарете си пътуване през три планини, две котловини, шест реки, седем градчета

Дядо Коледа ще се качи на Родопската теснолинейка - единствената запазена в движение в цяла България, дни преди Рождество Христово. С него ще бъде и обичайният му антураж: Снежанка и джуджетата. Присъствието им не просто ще направи още по-атрактивно пътуването с малкото влакче. Те ще раздават и подаръци. И ще се постараят да оставят един прекрасен спомен за забавно прекаран ден на всички малчугани.  

Сигурни сме, че много от вас вече изпитват желание да си подарят тази различна емоция. Ето и поканата на организаторите от Сдружение "Родопската теснолинейка",  разпространена в социалните мрежи:  

"В навечерието на Рождество Христово и Нова година Гражданско сдружение „За теснолинейката” кани малки и големи да се потопят в магията на Малкото влакче, пъплещо през три планини, две котловини, шест реки, седем градчета, множество села, тунели и мостове! Да изпратим заедно старата 2018 година по една от най-романтичните и красиви жп линии в България и света, като си подарим това вълшебно пътуване". 

Празничното приключение ще започне по традиция от гара Септември на 22 декември в 08:45 ч. и ще продължи през целия ден на борда на влак „Родопи” - до крайната гара Добринище и обратно. По време на пътуването пътниците ще се срещнат с Дядо Коледа, Снежанка и малките работливи джуджета. За малчуганите има подготвени подаръци и изненади.   

Малчуганите до 7-годишна възраст пътуват безплатно. За влак „Родопи” има връзка от и за гарите София, Пловдив и Пазарджик - сутринта и обратно вечерта. Може да се качите на влак от София, Пловдив, Пазарджик или от началната гара за теснолинейката - Септември. Може да пътувате до определена точка по маршрута или през целия ден до Пирин и обратно. Повече информация за разписанието и цените може да видите на www.razpisanie.bdz.bg.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?