Следвайте ни

Дядка, блудствал с 12-годишна, излезе от килията

Заради изтичането на 8-месечния срок за задържане под стража, Касим Османов с гаранция 1000 лв.

Обвинен в блудство с 12-годишно момиче 72-годишен пенсионер бе пуснат днес от следствения арест срещу гаранция от 1000 лв.  Това гласи окончателното решение Хасковският окръжен съд.
3-членният състав на Темида взе под внимание съществените изменения на обстоятелствата по случая с Касим Османов от маджаровското село Долни Главанак. Обвинението срещу 72-годишния дядо бе променено от изнасилване в по-лекия текст за блудство с малолетна. Това изтъкна пред магистратите и защитникът на  Османов - адвокат Добри Рангелов. 
Прокуратурата настоя пенсионерът да остане в ареста. Така или иначе Османов можеше да остане в ареста максимум до 13-и т.м. Тогава изтича срокът от 8 месеца, предвиден за задържане под стража, по този текст от НК.  "Така е, защото разследването е още в досъдебна фаза и няма внесен обвинителен акт", коментираха юристи.
Първоначално старецът бе арестуван през април т.г. с по-тежко обвинение, че е изнасилил 12-годишно момиче. Впоследствие обаче прокуратурата преквалифицира обвинението срещу Касим в по-леко - за блудство с малолетна. Ако вината на възрастния мъж бъде доказана впоследствие  пред съда, предвиденото наказание е от 2 до 8 години затвор.
Според разследващите възрастният мъж заплашил с нож и завлякъл насила в къщата си детето, което играело пред дома му. Родителите на малолетната жертва са дървосекачи, които работили в района. 
В началото на лятото Османов даде втора ДНК проба. Тя беше взета по искане на разследващ полицай от Харманли. Процедурата се наложила, след като бил смачкан етикетът с името на обвиняемия от първия тест, преди да бъде изследван. Тогава от задържания под стража дядо беше иззета епителна тъкан от вътрешната страна на бузата му./Марица

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори?