Следвайте ни

Довършват общинските жилища до ВиК, дават ги на бедни 

viber icon

Община Хасково има намерение да довърши започнатите преди повече от 12 г. блокове за социално- слаби. Строежите са до ВиК и трябваше да приютят многодетни, бедни семейства, такива от малцинствата. В трите 4-етажни сгради сгради ще има общо 48 3-стайни апартамента за настаняване на уязвими групи от населението. 

Пари за доизграждането на блоковете ще се търсят през проект за интегриране на маргинални общества чрез изграждане на социална инфраструктура от Оперативна програма „Региони в растеж“. 

Жилищата ще са предназначени за бездомни хора или живеещи в много лоши битови условия, родители, включително непълнолетни, многодетни семейства, деца с влошено здраве и деца с увреждания, както и бедни. На практика за такива, които отговарят на условията за общинските жилища. Задължително е децата да посещават градина и училище, безработните  да са регистрирани в Бюрото по труда, за да бъдат включвани в образователно-квалификационните програми и за заетост. Т.е. освен по- добри битови условия за живот, се цели и социалната интеграция  на тези хора. 

Общественото обсъждане на проекта ще се проведе на 31 август от 17:30 часа, в зала „Хасково“. Приемат се мнения и предложения. 

Общината започна да изгражда нови жилища за бедни преди 15 г., когато  бяха завършени тези на „Г. Кирков“ и „Червена стена“. Пари за тези в „Орфей“ не се намериха. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?