Следвайте ни

Домове за деца и възрастни пламнаха с COVID-19 в Харманли

viber icon

За последното денонощие в региона са регистрирани 55 нови положителни случая на коронавирус инфекция, 2 са починали и 94 са излекувани, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Битката с COVID-19 70-годишна жена от Свиленград и 80-годишен мъж от Стамболово.

22-ма са новите заразени в Харманли, 14 в Хасково, 7 в Свиленград, 6-ма в Димитровград, 4-ма в Тополовград и 2-ма в Любимец.

От РЗИ-Хасково са взели 70 проби на потребители и персонал от Центрове за настаняване в община Харманли, от които 20 са отчели положителен резултат, а 50 отрицателен. От Дома за стари хора  са изследвани 16 потребители и 26 от персонала. ​Петима обитатели и двама служители са с коронавирус.

От Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания са изследвани 14 потребители и 14 човека персонал, от които положителни са шестима шестима обитатели и седем служители.

3734 са случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в региона, от началото на пандемията до днес. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 170. На домашно лечение са 1558 души, починали са 203-ма и напълно са излекувани 1803-ма.

Два от установените случаи, съобщени през изминалите дни, са прехвърлени по местоживеене и в Единния информационен портал е настъпила корекция.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Тръгвате ли по заведения, ако отворят?