25
Следвайте ни

Домашен арест за иранец, обвинен в измама за $240 000 

viber icon

Пловдивският апелативен съд остави под домашен арест турски гражданин от ирански произход, обвинен измама в Иран. Така пловдивските магистрати потвърдиха определението на ХОС.

Иранецът е издирван с червена бюлетина от Интерпол с цел арест и екстрадиция за престъпление „измама“ със стойност на предмета на престъплението 240 000 щатски долара, осъществена чрез заблуда и представяне на преправени документи, за което се предвижда максимално наказание 7 години „лишаване от свобода” в Иран. 

Окръжната прокуратура в Хасково е внесла протест в съда с искане лицето да бъде задържано с мярка за неотклонение „задържане под стража“, а определението на Хасковския окръжен съд да бъде отменено.

 Апелативните магистратите приеха, че с оглед липсата на данни за осъждане на Я. С., който е електроинженер по професия, възрастта му, постоянният му адрес в държавата по местопребиваването му – Турция, Истанбул, наличие на семейство и начин на живот, сочат  липса на опасност той да се укрие и осуети провеждането на същинското производство по  екстрадицията му. От друга страна обвиняемият има няколко заболявания и предоставена гаранция от негов български партньор, който му е осигурил жилището си в София. Според съда няма опасност лицето да напусне страната, още повече, че му е наложена забрана за напускане на България и електронно наблюдение чрез поставяне на електронна гривна. 

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

                   

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?