Следвайте ни

Дом "Марина" празнува 19-годишнина

viber icon

19 години от създаването си празнува Дневн център за деца и възрастни с увреждания "Марина" в Хасково.

Гости на тържеството бяха кметът Добри Беливанов и Иванка Христозова, майка на Марина, момичето на чието име е наречен центърът. Преди години Марина изгуби битката с коварно заболяване и родители й дариха събраните за лечението й средства за изграждането на център за деца с увреждания , затова той носи нейното име.

Кметът Добри Беливанов пожела на децата все така да са борбени и позитивни и да имат много поводи за празници. Той припомни, че от тази година община Хасково разшири предлаганите услуги в "Марина"  и създаде център за дневна грижа да възрастни с увреждания.

Досега центърът бе само за деца и младежи а на възрастните се налагаше да пътуват до други градове или близките им напускаха работа, за да могат да се грижат за тях. Оказва се, че тази грижа е изключително необходима, защото вече са заети 39 от общо 40 места за възрастни в центъра. Запълнен е и капацитета за деца и младежи. За да бъде обособен новият център за възрастни с увреждания, В сградата на "Марина" бе монтиран подемник за инвалидни колички и бяха преустроени помещения, пригодени за хора с увреждания. Освен това, допълнително бяха привлечени на работа специалсти.

Родителите изразиха задоволството си от полаганите грижи от рехабилитатори и различни специалисти, съобразени с нуждите на ползващите услугата.

За да е по-весел празникът помогна и актрисата Силвия Предова. Тя по традиция изрисува лицата на децата с маски на приказни герои. Гости бяха още представители от други центрове за деца с увреждания в Хасково.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?