Следвайте ни

Доктор от Харманли обжалва присъдата си за смъртта на бебе

viber icon

Наказанието си за смъртта на пеленаче ще обжалва в понеделник пред Пловдивския апелативен съд д-р Антоанета Николова от Харманли.
Тази пролет окръжните магистрати в Хасково признаха лекарката за виновна, че заради немарливо изпълнение на служебните й задължения е починало момиченце на 5 дни. На първа инстанция Темида наложи на медичката 12 месеца условно с изпитателен срок от от 3 г. Освен това тя бе лишена от право да упражнява лекарска професия за срок от година.
Бебето било родено на 8 април 2014 г. в харманлийската болница. Три дни по-късно момиченцето и майка му Гюлназ Юсуф били изписани.Те се прибрали в къщата си в село Орешец. на 13-ти с.м. пеленачето издъхнало у дома. Аутопсията установила, че бебето починало от намалено количество на тромбоцитите в кръвта.
В присъдата на окръжните магистрати от Хасково е отбелязано, че докторката не е забелязала клиничните и параклиничните симптоми. Не е наднамила съответните изследвания и не насочила детето към неонатологично заведение, а го е изписала.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Доволни ли сте от чистотата в Хасково?