112
Следвайте ни

Докараха 18 палета с бюлетини и изборни книжа в Хасково

viber icon

16 палета с бюлетини и 2 с изборни книжа бяха докарани днес и разтоварени в областната администрация на Хасково. Броят на бюлетините е по 234 000  за президентските и парламентарните избори на 14 ноември. Започва и раздаването им на четирите по-големи общини в региона – Хасково, Димитровград, Харманли и Свиленград. 

„Останалите ще ги получават по график от сряда, като дотогава бюлетините и книжата ще са под охрана в областната администрация. Машините за вота ще пристигнат най-вероятно в петък и от събота ще започне разпределението им по общини. Целта е те да са навреме във всички секции“, съобщи зам.-областният управител Мартин Узунов.

Секционните избирателни комисии в региона са 482. В 347 секции ще се гласува машинно, в 123 вотът ще е с хартиени бюлетини, а подвижните секции са 12. Избирателите в областта са 232 337.

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?