112

Доходи от наем е първата декларация за тази година в НАП-Хасково

Доходи от наем е първата декларация за т.г., внесена  в НАП от хасковлия, съобщиха от приходната Агенция. 

В първите часове на деня са приети и две декларации от подаващи документи за данъчно облекчение за деца.  От офиса на НАП в Хасково напомнят, че от днес със старта на кампанията по деклариране на доходите от предходната година, освен на място, декларации могат да се подават по пощата като писмо с обратна разписка. Най-лесно и бързо обаче е по електронен път с персонален идентификационен код (ПИК) или електронен подпис.

В началото на март, след получаване на данните от работодатели и платци на доходи, ще бъде достъпна и предварително попълнената декларация за доходите, която се подава с ПИК или електронен подпис през Портала за електронни услуги на НАП. В нея ще бъдат автоматично нанесени данни за получени през 2022 г. доходи от трудови правоотношения,  граждански договори и хонорари, доходи от наем за имоти, чиито наематели са юридически лица и други. 

До 31 март е срокът за ползване на 5% отстъпка за ранно деклариране и плащане, като отстъпката се начислява върху размера на данъка за довнасяне. Крайният срок за обявяване на доходите и плащане на дължимия данък тази година е 2 май, първият работен ден след 30 април, напомнят от Агенцията.

От НАП обръщат внимание преди подаване на годишна данъчна декларация с цел ползване на което и да е данъчно облекчение, лицата да проверят дали имат неплатени задължения към държавата и при наличие на такива първо да ги внесат, и тогава да подават документи. 

Подробна информация за данъчните облекчения е публикувана в сайта на приходната агенция (ВИЖ ТУК!), а телефонна консултация може да се направи с Информационния център на НАП на телефон 0700 18 700 и по имейл  [email protected] 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?