25

Доброволци редят изложба за Натура 2000 на Ямача

Изложбата „Натура 2000 – най-доброто от природата на България и Европа”, дело на Българска фондация Биоразнообразие, ще бъде инсталирана в парк „Ямача“, Хасково. 

Фотографиите в изложбата показват Европейската екологична мрежа Натура 2000 в нейната същност – спиращи дъха гледки, впечатляващи скални образувания и езера, красиви и интересни растения и животни. Включени са и някои добри примери от Гърция (Lake Kirkini National Park) и Финландия, които показват как правилното управление на защитената природа може да носи значителни приходи от екотуризъм, фототуризъм, наблюдение на птици и др.. Авторите на снимките са известни фотографи и природозащитници: Александър Иванов, Богдан Боев, Никол Недевска, Петко Цветков, Стефан Аврамов, Ангел Ашимов.

В изложбата присъстват и едни от най-чувствителните природни местности, обект на застрояване и нездрав инвестиционен интерес – нещо, което застрашава и парк „Ямача“, което е една от причините паркът да бъде избран като място за изложбата. 

Тя ще бъде открита за всички жители и посетители на град Хасково на Световния ден на Земята (22 април 2022 г.) и ще бъде на разположение на всички желаещи да я разгледат до 03 юни 2022 година. Този период от годината е избран заради топлите пролетни дни и предстоящите Великденски празници. 

30-те изложбени пана ще бъдат разположени по протежение на алеята, която обикаля от външната страна стадион „Хасково“ и ще бъдат с абсолютно свободен достъп за всеки, който желае да им се наслади! 

Изложбата се организира доброволно от администраторите на фейсбук групата Хасково, дерзай! с любезното съдействие на Българска Фондация Биоразнообразие, които безвъзмездно предоставиха изложбата. 
 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?