Следвайте ни

Доброволци раздават маски на пенсионери в пощите

viber icon

Доброволци към община Хасково, съвместно със служители на Общинска полиция и отдел КОРЗ, съдействат на възрастните хора за спазване на противоепидемичните мерки при получаване на пенсиите. Доброволците раздават маски на тези, които идват в пощенските клонове без защитни средства. Обезпечени с хора и защитни материали са всички пощенски клонове в града, където се изплащат пенсии. Следи се за спазване на реда и графика на изплащане, за минимум  2 метра дистанция между хората, както и приоритетно обслужване на клиенти над 60 години, от началото на работния ден до 12,00 часа, съобщиха от общината.

Клиентите под 60 години, както и тези, на които се налага да бъдат обслужени извън графика за пенсии, трябва да посещават пощенските клонове извън този времеви диапазон.
Успоредно с това доброволни екипи и служители на „Екопрогрес“ дезинфекцират периодично местата около пощенските клонове, където се събират повече хора.
В селата от община Хасково пощенските служители работят заедно с кметовете на населените места. При необходимост там ще бъдат пренасочени и доброволци. Обществените места са дезинфекцирани с препарати, осигурени от община Хасково. 
Процесът по изплащане на пенсиите върви спокойно. Няма напрежение. Кметът Станислав Дечев благодари на всички граждани за разбирането и личната отговорност! 

 

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде бихте почивали това лято?