25
Следвайте ни

Доброволци от Свиленград ще си сътрудничат с колеги от Одрин 

viber icon

Възможности за партньорско участие по трансгранични програми на организациите в Свиленград и Одрин на доброволчески формирования в превенция на бедствия, възстановителни и спасителни дейности обсъждаха на работна среща в Свиленград. 

Домакин на българо-турска работна среща бе кметът на Свиленград арх.Анастас Карчев, а в нея участваха представители на доброволците  и противопожарните служби. 

Със специална покана от кмета като гости присъстваха Али Алтъндал - ръководител за региона на град Одрин на AFAD - управлението на бедствия и извънредни ситуации и обучение на доброволци, и неговият колега Гюней Какат.

Основен акцент на разговора бе обсъждането на предстояща съвместна дейност за реализиране на различни идеи и проекти, подпомагащи  развитието на доброволческите и гражданските формирования и обмяната на опит. 

Д-р Ясен Цветков, председател на асоциацията на доброволците  определи като образец за страната дейността на Доброволческо формирование – Свиленград и връчи на кмета плакет за принос и заслуги при овладяване на горските пожари през 2021 г. 

Гостите от Одрин разгледаха базата на Районна служба ПБЗН – Свиленград и се срещнаха с членовете на Доброволческото формирование. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?