Следвайте ни

До 31 март приемат творбите за "Южна пролет"

viber icon

Националният конкурс за дебютна литература "Южна пролет" т.г. ще се проведе от 22 до 24 април, Съобщиха от кметството в Хасково, което е организатор на културната проява. За участие в 48-ия конкурс се приемат първи книги, киносценарии и пиеси на автори до 40-годишна възраст.

Книгите, киносценариите и пиесите за конкурса следва да са издадени в периода от 1 януари .2019  до 31 март.2020 ​г. включително. Те трябва да се представят най-късно до 31 март т.г. в пет екземпляра, които не се връщат обратно, заедно с биографични данни за автора, негова снимка /по възможност в размер за паспорт/, e -mail и телефонен номер.

Дебютантите ще бъдат оценявани от компетентно жури.  

Община Хасково присъжда във всеки от шестте жанра награда "Лауреат” с бронзова статуетка "Пегас” и парично възнаграждение в размер на 1000 лв.
Община Хасково връчва и награда на името на първия български книгоиздател "Александър Паскалев” в размер на 2000 лв. за цялостен принос в областта на литературата и изкуството.  
Ще бъдат присъдени и допълнителни награди.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете у дома?