25

До 20 г. затвор очакват пастрока, който уби 4-годишно дете 

47-годишният мъж, които уби 4-годишното момче на жената, с която живее, остава в ареста. Това реши Хасковският окръжен съд.

Жестоко престъпление е извършено на 24 т.м. в хасковския кв. „Република“. Задържаният е от Чирпан, той е осъждан, а според запознати  вечерта, когато  било извършено убийството, е бил дрогиран. Детето е било пребито до смърт, в болница е майката.

Ако бъде признат за виновен в убийството на детето, той ще отиде в затвора за 15 до 20 години. 

Съдебният състав е взел под внимание, че  в материалите по досъдебното производство е налице обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност. Съдът намира, че е налице и втората предпоставка – завишена опасност обвиняемият да се укрие и да извърши престъпление, тъй като престъплението е извършено при условията на опасен рецидив. Обвиняемият Г.М. е с обременено съдебно минало и предстоят извършване на голям брой действия по разследването, по времето на които, следва да се гарантира присъствието на и участието на обвиняемия в предстоящия процес.

С оглед на тези съображения съдът прие, че искането е основателно и взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Г.З.М.

 

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?