Следвайте ни

До 20 бона глоба за пожара в автоморгата на гарата 

viber icon

Между 7 000 и 20 000 лв. глоба може да отнесе автоморгата, в която възникна пожар в събота. Санкцията ще е по Закона за управление на отпадъците за неправилно разкомплектоване на автомобили, съобщиха от екоинспекцията.

Площадката на площ от 2 дка на ул. „Правда” има разрешително от 2012 г., а на следващата е променено. Така тя фукционира като автоморга и като пункт за изкупуване на черни и цветни метали, неин управител е Атанас Атанасов.

Била е проверена през декември м.г. и през януари, нередности не са открити. Днес инспекторите не са могли да направят проверка, тъй като автоморгата  бе заключена,  но се очаква оп- късно това да се случи.

Пожарът лумна в събота по обяд, като обгази целия град. Изгоряха 100 стари коли, като най- вероятната причина е искра от  оксижен. Сред трошките е имало и с газови уредби. Вероятно автомобилите не се били разкомлектовани според правилата.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще подарите на любимата жена?