25

Дни преди Европейското: 27 033 спортни ментета заловиха на Капитан Андреево 

Две седмици преди Европейското по футбол в Германия митническите служители на ГКПП Капитан Андреево откриха тениски и спортни комплекти, брандирани с фигуративни знаци и надписи на отбори, които ще участват в първенството. Стоката е част от задържаните общо 27 033 текстилни изделия, тениски, спортни обувки и чанти, носещи логата на световноизвестни търговски марки, при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция, съобщиха от Агенция „Митници”. 

Стоката е открита във влекач с полуремарке с хърватска регистрация. Според представените документи от водача - сръбски гражданин, той превозва групажна стока от Турция през България за Германия. По метода „анализ на риска“ камионът е селектиран за щателна митническа проверка. В хода на контролните действия митническите служители установяват в товара 164 колета, съдържащи 26 755 текстилни изделия, по-голяма част от тях тениски и спортни комплекти с логото на национални футболни отбори от Европа. На част от тениските са изписани и имената на известни футболисти. В колетите са открити още 160 чифта спортни обувки и 118 чанти със знаци на известни спортни марки.
Стоките са задържани поради съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост. За случая ще бъдат уведомени притежателите на съответните марки, допълват от Агенцията. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?