25
Следвайте ни

Джанмарио Страпати свири в Хасково с „Дианополис“

viber icon

Известният солист - туба Джанмарио Страпати ще свири в Хасково. Той има два концерта у нас,  като един от тях ще е в рамките на предстоящите от 22 до 24 т.м. музикални дни „Проф. Недялка Симеонова“. Концертът на Камерен оркестър „Дианополис“, част от който ще е Страпати, е на 23 м. от 19 ч. в театъра.

В трите  музикални дни любителите на класическата музика ще имат и други вълнуващи концерти, съобщи Цанислав Петков, диригент на хасковския Камерен оркестър. Той също ще има концерт на 22 т.м. в ч. „Заря“ в партньорство със Симфониета  Враца. Солист е Йоанна Каменарска, много се радвам, че ще я чуем, коментира Петков.  Последният концерт  от програмата е на 24 октомври, на Камерен ансамбъл „Софийски солисти“, със солист  цигуларят Йосиф Радионов.

Тази година ще го има конкурсът за цигулари. 26 са участниците от България, Молдова и Русия. Най- малкият е на 6 години, съобщи зам.-кметът на Хасково Мария Вълчева. Председател на журито е Йосиф Радионов.

Тази година е 46-тата на Музикалните дни. М.г. заради пандемията нямаше конкурс, а само концертна част. Тази година  културното събитие ще се проведе при спазване на всички действащи към момента мерки за безопасност, каза още Вълчева.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?